Pembe gönlüm sende (hakara makara)

Geçenlerde istasyonun arkasındaki sokağa giderken yandaki binanın önünde başbakanı gördük. J.P.Balkenende. RTE değil (thank God). Adam sen öyle tek başına dur, karşındaki neşeli gençlere ayak üstü fotoğraf ver. Güler yüzlü, genç, dinamik gibi. Ben tanıyamazdım, ama Pötürgem tanıdı. Sonra Hollandalı arkadaşlarımıza sorduk, buraya gelmiş olabilir mi, gençlerle eğlentili toplantı düzenlemiş olabilirler mi diye. Ben dedim, böyle yeşilli kravat takmıştı... Justin dedi "her zamanki gibi."

Ne? Her zaman yeşilli kravat mı takıyor?! (Koyu yeşil değil...)

Meğersem burada öyleymiş (cahiliz işte, İngiltere de de öyleymiş, pfff). Rengin tonu konusunda ne kadar hassas olduklarının ispatı işte vikipedi'de. Bu partinin elemanları hep bu renk kravat takarmış, sosyalistler kırmızı, liberaller mavi, hristiyanlar sarı (neden sarı yahu?). Komik. Düz. :)) LOL

Sonracığıma, bugünkü Hollanda haberleri arasında ilk beşte şu var: "Balkenende haber muhabirine 'çok tatlısın' dedi." Muhabir hanım, seçim arefesindeki başbakana koalisyon hakkındaki  bilmemne bıdı bıdı görüşlerini sormuş. Balkenende yan basar mı, yapıştırmış kaçamak cevabı: Çok tatlı görünüyorsun mmm.. Feministler ayakta.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder