Evlere Kuaför Hizmeti

Faiz koridoru, merkez bankasının gecelik borç verme faizi ile borç alma faizi oranları arasındaki farktır... Bazen kendimi, okuduklarımı 'bir bilgi yarışmasında sorulabilir' diye aklımda tutmaya çalışırken buluyorum. Mini çakalvari bu tutumum yüzümden kendimden soğuyorum. Yine sırf bu yüzden, acayip acayip şeyleri bilip orada burada bilgili kültürlü bir yaşlı kadın gibi ahkam kesebiliyorum, ki kültürlü yaşlı kadın sevmem. Yaşlının saf, tonton, kısa boylu ve biraz tombulunu tercih ederim. Dikkat ederseniz, yedinci sanat sinemada kötü yaşlılar kısa boylu ve tonton değil; uzun ve cin gibidir.

Şehirde her taraf dershanalerle dolu, üniversite için, KPSS için. Bir KPSS dershanesi, son sınavda başarılı olan öğrencileriyle ilgili dev bir branda yapıp binasına asmış. Son sınavda bir birinci, bir üçüncü çıkaran dershane, afişine "Başarımız bu afişe sığmadı! meh meh meh.." yazmış. Alt tarafı iki derece çıkarmış, ama kalpten nerd bu öğrencilere plaket verirken fotoğraflarını çekip afişe bastığından afiş baygın dört insanla dolmuş. Dereceye girenlerden biri de, üzerine dershanenin ismi yazan beyaz tişöt ve şapka giymiş. Öteki belli ki kabul etmemiş bu zevksiz tişört ve şapkayı, kendi gömleği üzerinde. Ben işveren olsam, o beyaz şapkalı-tişörtlüyü işe alır mıyım? Bayık şey. Almam. Ya da belki en sadık, en uyumlu çalışan o olur, almalıyım... Al işte! Ben işveren miyim, olmak mı istiyorum? Hayır. Nedir bu gereksiz düşünceler?

Hollanda'daki güpgüzel bir yılımı bitirip Ankara'ya döneli ve derhal işe başlayalı bir yılı geçti. Artık "geçen sene bugün ne yapıyordum?" diye düşününce, "aynı burada bu işi yapıyordum" diyebiliyorum. :(

Diğer yandan saç boyama (başkasının saçı), saç kesme (pötürgemin kıvırcık saçları), röfle/balyaj yapma (kardeşimi sarışınlaştırma) ve balık sırtı, balık kuyruğu gibi kırsal saç örgüleri (kendim dahil) konusunda kendimi geliştirmeye devam ediyorum. Bir gün bankacılığı bırakıp kuaför olabilir miyim? Kaş da alabiliyorum!


5 yorum:

  1. Ben de yaslinin saf ve tombulunu severim canim:) Ne guzel tespit.
    Sen kuafor olursan ben de senin yanina manikurcu olarak girmek isterim. Ojede sinir tanimiyorum malum. Hihh, ne hos olur, surekli cay kaynar ocakta, musterilere ikram ederiz. Bir hatun sohbeti mutemadiyen :)

    YanıtlaSil
  2. Hatun muhabbeti, oje ve saç boyasının baygın kokuları, kenarda sürekli müzik, arada yerlerdeki saçları kolayca paspaslamak...
    Sen de girersen, ne güzel olur bu iş! :)

    YanıtlaSil
  3. KG ojede sinir tanimiyor. Ben de agdaci mi olayim yani? Bu mu? Ben oyle gelip muhabbet etsem olmaz mi? :) Haaa buldum. Ben, TR'ye tatile gelmis gurbetci kadrosundan gireyim. Hep olur kuaforlerde bunlardan bir tane :) Bik biklar dururum :)

    YanıtlaSil
  4. Evet gurbetçi kadrosu da uygun ama sen de makyöz olsan? Yani boş oturma, elin işlesin. Gelin makyajları yaparsın simli simli.

    YanıtlaSil
  5. Vaaay... agzin degil elin calissin diyorsun yani :) Ya sen iste, ben gelin makyaji yaparim, gelin basi yaparim, gerekirse gelinin aklini celerim, o dugunu son anda iptal bile ettiririm yahu :)

    YanıtlaSil